Voor de dokters van wacht, bel het centrale oproepnummer  09 360 35 00 (Hou ID-KAART bij de hand!)
Bij levensbedreigende situaties, bel 112

Ik zweer bij Apollon de genezer, bij Asclepius, Hygieia en Panacea en neem alle goden en godinnen tot getuige, om naar mijn beste oordeel en vermogen de volgende eed te houden: Ik zal naar mijn beste oordeel en vermogen en om bestwil mijner zieken hun een leefregel voorschrijven en nooit iemand kwaad doen... .

Zo begint de Griekse arts Hippocrates (ca. 460 v.Chr. - 377 v.Chr.) zijn bekende eed die heden ten dage nog steeds door iedere arts gezworen wordt bij de start van een medische loopbaan, zij het in een aangepaste versie.

Panacea (Gr. Panakeia, Lat. Panacea) is een dochter van de Griekse god van de Geneeskunde  Asklepios en Epione. Haar naam, waarvan het woord "panacee" - "wondermiddel tegen alle kwalen" - is afgeleid, betekent de "Alles-genezende". Net als haar vader is Panacea dan ook een geneeskundige godheid, namelijk de godin van de geneesmiddelen, zoals haar zuster Hygieia (hygiëne) de godin van de gezondheid is.

De vzw Huisartsenkring PANACEA verenigt alle huisartsen van de gemeenten Brakel, Herzele, Lierde, Oosterzele, Sint-Lievens-Houtem en Zottegem.

Voor de dokters van wacht, bel het centrale oproepnummer  09 360 35 00 (Hou ID-KAART bij de hand!)
Bij levensbedreigende situaties, bel 112

VZW Huisartsenkring Panacea

Leeuwerikstraat 14a
9620 Zottegem
KBO 0480.593.923
RPR Gent, afdeling Oudenaarde 
hak@panaceagroep.be