Vormingssessie Heerlijk Helder in de zorg op dinsdag 12 februari 2019 in het AZ Sint-Elisabeth ziekenhuis in Zottegem!

Uitnodiging | Inspiratienamiddag
“Heerlijk helder in Zorg & Gezondheid”
Deel-SEL Vlaamse Ardennen en Logo Gezond+ vzw nodigen uit 

Gezondheidsvaardigheden helpen je om gezonde beslissingen te nemen. Helaas beschikt niet iedereen over evenveel gezondheidsvaardigheden of mogelijkheden om die te ontwikkelen. Onderzoek toont aan dat 4 op de 10 Belgen over te weinig gezondheidsvaardigheden beschikt om een gezond leven te leiden. Hoeveel moet ik bewegen, hoe volg ik mijn medicatieschema, wanneer moet ik best naar de dokter, laat ik mijn kind vaccineren, hoeveel alcohol mag ik nu nog drinken… ? Ook jij kan hierin burgers en patiënten helpen! Investeren in gezondheidsvaardigheden en in het toegankelijk maken van gezondheidsinformatie loont dus zeker de moeite.

Docente Leen Haesaert werkt bij Memori, het onderzoeks – en expertisecentrum van de Thomas More Hogeschool Mechelen-Antwerpen. Zij voeren onderzoek naar gezondheidsvaardigheden en ontwikkelde op basis daarvan een toolkit over zorgcommunicatie: ‘Heerlijk Helder in de Zorg’. 

Leen komt tijdens deze interactieve infosessie vertellen over haar onderzoek en de toolkit om zelf aan de slag te gaan! Aanvullend maakt ze ook de vertaalslag naar preventieve gezondheid.
 

Dinsdag 12 februari 2019
13u tot 15u
AZ Sint-Elisabeth Ziekenhuis Zottegem, Godveerdegemstraat 69
Doelpubliek: Zorgprofessionals

Inschrijven kan door te mailen naar julie@selgent.be