14/03/2023 Patiënteninfo

Wil je weten of je naar de dokter moet? Beantwoord een aantal korte vragen en wij geven advies of je contact moet opnemen met de dokter. Op die manier weet je wat te doen en voorkom je onnodig wachten bij de huisarts of huisartsenwachtpost.

Twijfel je aan de uitkomst, vind je het geen bruikbaar advies, voel je je ongerust of verergeren je klachten? Neem dan alsnog contact op met je huisarts.

Ga naar www.moetiknaardedokter.be  of download de mobiele app.

 


Alternatief voor “Dokter Google”

Patiënten gaan steeds meer zelf op internet zoeken naar informatie. Niet alle bronnen zijn betrouwbaar, maar vaak worden deze door patiënten alsnog gebruikt om zelf een diagnose te stellen. Door het aanraden van een goedgekeurde vorm van digitale zelftriage komt men tegemoet aan de behoefte van patiënten om zelf meer regie te nemen, terwijl er wel gebruik gemaakt wordt van een betrouwbare bron. Met behulp van Moet ik naar dokter? Kan een deel van de bezoekers gerustgesteld worden en voorzien worden van een betrouwbaar advies. Hierdoor helpen wij de werkdruk in de zorg te verlagen en kosten te besparen.