Eerstelijnzone Panacea uit de startblokken

Op 12 juni ging het eerste veranderforum van de eersteljjnszone Panacea door. Die avond gingen meer dan 80 beroepsbeoefenaars uit de eerste lijn, vertegenwoordigers van diensten en organisaties, actoren uit de welzijnssector en vertegenwoordigers van mantelzorgorganisaties allemaal samen een slag met een aantal vragen; waarom moete we veranderen, wat willen we behouden en versterken, waar willen we komaf mee maken in onze regio, ..?
Er is alvast een grote bereidheid om (hard) te werken aan een sterke eerstelijnszorg in de regio.

Ruth Raes, transitiecoach voor eerstelijnszone Panacea getuigt: “Het is ontzettend fijn om vast te stellen hoeveel gedrevenheid, creatief talent en kritisch-opbouwende goesting er is om van de eerstelijnszone een succes te maken. Alvast bij de mensen “van vlees en bloed” die mee aan tafel zitten. Natuurlijk is er ook gezonde scepsis. Dat is goed. Want er is al veel gewerkt, en we staan nog steeds voor een hele uitdaging. En dan toch vooral die energie en kracht zien bovendrijven. Dan denk ik spontaan “Yes! Laat ons er voor gaan, het is nu of nooit!”.”

 

Tijdens de zomerperiode wordt verder gewerkt aan het vormgeven van een veranderteam voor de eerstelijnszone. De kandidaturen voor dit “werkteam”  liepen vlot binnen en worden nu behandeld. Het veranderteam zal klaarstaan om begin september aan de slag te gaan.
Heb je vragen over de eerstelijnszone, aarzel dan niet contact op te nemen via els@panaceagroep.be