Vanaf september gaat Bewegen op Verwijzen van start in onze regio.

Het project helpt mensen met een gezondheidsrisico op weg naar een actiever leven.
Hoe? Met professionele coaching en een beweegplan.


DOEL VAN HET PROJECT
De ‘zittende’ Vlaming aan het bewegen krijgen. Want meer bewegen en minder lang stilzitten is een manier om het risico op gezondheidsproblemen te verkleinen.

CONCEPT
De huisarts verwijst de patiënt door naar een Bewegen op verwijzing-coach (BOV-coach).
Deze gaat dan samen met de burger een beweegplan opstellen om vervolgens de patiënt te stimuleren deel te nemen aan lokale, laagdrempelige beweegmogelijkheden.
Met een verwijsbrief van de huisarts heeft elke deelnemer recht op maximaal 7 uur coaching per jaar. De coach informeert de huisarts over het beweegplan van de deelnemers en de resultaten die hieruit volgen. Dankzij de tussenkomst van de Vlaamse overheid betaalt de deelnemer slechts een beperkte bijdrage aan de coach.

START VAN HET PROJECT REGIO PANACEA
Huisartsen kunnen vanaf september 2017 doorverwijzen.
Een verwijsbrief opmaken kan voorlopig enkel via een externe tool - klik hier voor rechtstreekse link. Het opmaken van een verwijsbrief gebeurt automatisch na het aanvinken van de nodige medische gegevens. De huisarts print de brief af en geeft deze, samen met de contactgegevens van de coach, mee met de deelnemer.  Zonder verwijsbrief kan de coach niet verder en kan de deelnemer niet genieten van terugbetaling. De coach plant samen met de deelnemer een afspraak op een toegankelijke locatie en informeert de huisarts doorheen het traject.

ENKELE RECHTSTREEKSE LINKS
- Een verwijsbrief aanmaken
- Hoeveel kost begeleiding door een coach?
- De coaches en hun werklocatie in regio Panacea
- Flyer voor de deelnemer
- Alle bijkomende  informatie is te vinden op www.bewegenopverwijzing.be

HOE KOM IK MEER TE WETEN OVER HET PROJECT?
Via de LOK groepen binnen huisartsenkring Panacea wordt het project systematisch voorgesteld aan de huisartsen. Behoor je niet tot een LOK-groep in de regio, of kan je niet aanwezig zijn op je LOK, neem dan contact op met els@panaceagroep.be (0474 098 553) voor verder informatie.